VIRTUALNI DAN KARIJERA I ZNANJA

125 Views

Međusobnom saradnjom i razumevanjem najvećih sajtova za zapošljavanje u tri države (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija) realizuje se prvi regionalni Virtualni Dan karijera i znanja.

Regionalni Virtualni dan karijera i znanja održaće se od 13. do 20. 10. 2010. na stranici www.dankarijera.com, i na njemu će se predstaviti kompanije i edukativne ustanove iz zemalja regije – Bosna i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Evidentna je potreba za jačanjem veza među tržištima ove tri zemlje i međusobnim povezivanjem kompanija koje posluju u celokupnom regionu radi zajedničkog nastupa i jačanja tržišnog potencijala kompanija sa ovih prostora. Upravo iz ovog razloga, tri najveća sajta za zapošljavanje u regionu moj-posao.net posao.ba i poslovi.infostud.com odlučili su se zajednički projekat koji ima za cilj predstavljanje regiona kao jedinstvene celine u ekonomskom smislu i jačanje međusobne saradnje kompanija sa ovih prostora, kroz korišćenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća.

Virtualni Dan karijera i znanja povezaće posetioce sajma s najuspešnijim kompanijama kod kojih postoji mogućnost za zaposlenje i sa edukativnim ustanovama kod kojih mogu saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Sajam će tako posetiocima dati uvid u najnovije trendove na regionalnom i lokalnim tržištima zapošljavanja, ali im i skrenuti pažnju na važnost ulaganja u obrazovanje kako bi se ostvario uspeh u poslu.

Sajam će se temeljiti na interaktivnoj komunikaciji, čime se doseg do potencijalnih zaposlenih i polaznika edukacije proširuje na kompletnu regiju, a i šire.

Kako bi se u sklopu prvog regionalnog Virtualnog Dana karijera i znanja osigurao i lični kontakt s izlagačima, biće organizovane radionice i okrugli stolovi na fakultetima za sve zainteresovane, a s ciljem savetovanja o mogućnostima zaposlenja i odabira dodatne edukacije koja kandidatima može osigurati da uvek budu korak ispred drugih.

Koncept virtualnog sajma zapošljavanja već je dva puta uspešno realizovan u Hrvatskoj od strane sajta mojposao.net gde je sajam posetilo oko 60.000 ljudi.

Organizatori prvog regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja su najuspešnije Internet kompanije u regiji:

Srbija – Infostud.com

BiH – Posao.ba

Hrvatska – MojPosao

Za potencijalne učesnike

Kompanije i edukativne ustanove na prvom regionalnom Virtualnom Danu karijera i znanja moći će se predstaviti na jedan od 4 načina, od kojih svaki pruža različite mogućnosti prezentacije, odnosno uključuje različit broj virtualnih prostorija.

Regionalni izlagači će imati centralno mesto na mapi izlagača na sajmu i biće predstavljani na posebnoj platformi u okviru sajma. Ovo mesto je rezervisano za multinacionalne kompanije koje uspešno posluju na sva tri tržišta i imaju želju da privuku najtalentovanije i najsposobnije ljude u svoje redove.

Zlatnim izlagačima namenjeno je pet zasebnih virtualnih prostorija koje omogućuju sveobuhvatno predstavljanje kompanije, njenih proizvoda/usluga i svih prednosti koje ona nudi svojim zaposlenima. Srebrnom izlagaču na raspolaganju su tri virtualne prostorije koje omogućuju predstavljanje preduzeća uz nešto manje detalja, dok je za Bronzane izlagače predviđena jedna virtualna prostorija koja omogućuje osnovno predstavljanje kompanije.

Svim izglagačima, u zavisnosti od odabranog načina predstavljanja, osiguraćemo značajnu medijsku pokrivenost u najvećim medijima u regionu, pre početka i u toku trajanja sajma.

No comments