Savet za pitanja osoba sa invaliditetom

115 Views

Forum mladih sa invaliditetom (FMI) – www.forum-osi.orgu partnerstvu sa organizacijama: Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Kragujevac, Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Šumadija, Klub mladih osoba sa invaliditetom, Udruženje za borbu protiv dijabeta, Udruženje za celijakiju, Udruženje roditelja lica sa posebnim potrebama EGAL, Udruženje dijaliziranih-transplantiranih bubrežnih invalida Šumadijskog okruga, Udruženje studenata sa hendikepom Kragujevac kao i predstavnicima lokalnih institucija: Crveni krst, Nacionalna služba za zapošljavanje, Centar za socijalni rad i politiku su u prostorijama kluba Duga dana 13.03.2009 potpisali Memorandum o saradnji i razumevanju koji podrazumeva osnivanje Saveta za pitanja osoba sa invaliditetom grada Kragujevca.

Saradnja potpisnika ovog Memoranduma, kao i delovanje Saveta biće usmerena na unapređenju uslova života i rada osoba sa invaliditetom, kroz realizaciju projekata uključivanja osoba sa invaliditetom u svakodnevne aktivnosti i borbe za ostvarivanje svih prava koja im pripadaju. Cilj je stvaranje zdravijih i humanijih uslova života na teritoriji grada Kragujevca, kao i očuvanju drugih trajnih vrednosti vezanih za uključivanje osoba i dece  sa različitim tipovima invaliditeta u normalne životne tokove. Takođe, rad Saveta biće usmeren i na rešavanje konkretnih problema osoba sa invaliditetom koji žive na teritoriji grada Kragujevca. 

Organizacije članice Saveta smatraju da je  izuzetno  značajno da su ovu inicijativu prepoznali i predstavnici lokalnih institucija. 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati kancelariju Foruma mladih sa invaliditetom na broj telefona :034 330 547.

No comments