Delegacija Evropske Unije u Srbiji podržala povecanje politickog ucesce osoba sa invaliditetom i uticaj na razvoj politika u Srbiji

122 Views

Delegacija Evropske Unije u Srbiji, podržala je projekat „Zajedničkim snagama za političko i ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“ koji je u toku 2013/2014 sproveo Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije u partnerstvu sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS.

Osnovni cilj projekta je bio da se poveća političko učešće osoba sa invaliditetom i ojača uloga organizacija OSI u razvoju politike i uticaj na donošenje odluka koje utiču i na položaj osoba sa invaliditetom u Srbiji. Aktivnosti projekta bile su usmerene na rad sa Parlamentom kao i na tri nerazvijene opštine u Srbiji.

Da bi se olakšalo kretanje i prevoz aktivista OSI, Delegacija Evropske Unije u Srbiji, u okviru projekta, obezbedila je i sredstva za nabavku i adaptaciju vozila pristupačnog za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica. Deo sredstava obezbedila je i Katolička služba pomoći – CRS.

Šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Majkl Devenport je u razgovoru sa predstavnicima Centra i NOOIS-a izrazio zadovoljstvo što će ovaj projekat olakšati aktivnosti organizacija koje su sprovodile projekat, istakao važnost političkog učešća OSI kako na nacionalnom nivou, tako i u lokalnim zajednicama i obećao dalju podršku Delegacije EU u Srbiji u ovom procesu.

vozilo pristupačno za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica. vozilo pristupačno za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica. vozilo pristupačno za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica. vozilo pristupačno za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica. vozilo pristupačno za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica. vozilo pristupačno za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica. vozilo pristupačno za prevoz osoba koje koriste invalidska kolica.

No comments