RIK i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije potpisali Protokol o saradnji

150 Views
Uključivanje osoba sa invaliditetom u rad izbornih organa jedna je od mera koje će, potpisivanjem Protokola o saradnji sa Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije, preduzeti Republička izborna komisija u cilju unapređenja izbornog procesa.
Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević preporučuje političkim strankama da uključe osobe sa invaliditetom u rad izbornih organa i najavljuje da će u okviru obuke osoba zaduženih za sprovođenje izbora, u organizaciji RIK, biti posvećena posebna pažnja osobama sa invaliditetom. Protokolom se veliki značaj posvećuje obezbeđivanju lakše dostupnosti izbornim mestima.
Predsednica Milena Stojanović i članica predsedništva Centra Gordana Rajkov najavile su projekat Centra za formiranje radne grupe koju bi činili predstavnici RIK, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Zaštitnika građana, poverenice za zaštitu ravnopravnosti i predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom, a predsednik RIK je istakao da je RIK veoma zainteresovana da da svoj doprinos u radu te grupe.
Predsednik RIK naglasio je da je potpisivanjem Protokola napravljen značajan korak za unapređenje kvaliteta izbornog procesa.

No comments