KONFERENCIJA O POLITICKOM UCEŠCU OSOBA SA INVALIDITETOM

146 Views

U sredu, 15. marta 2017, održao se završni događaj projekta koji realizuje Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom u Srbiji (CIL) Jačanje političkog učešća osoba sa invaliditetom”, u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom  (NOOIS) uz finansijsku podršku Američke agencijeza međunarodni razvoj (USAID). Cilj je bio promocija uspehe koji su tokom projekta ostvareni, sagledavanje uticaja koji su postignuti i naglasak na konkretne korake koji doprinose povećanju učešća osoba sa invaliditetom  (OSI) u javnim politikama, na izborima i politici uopšte.

Projekat Jačanje političkog učešća osoba sa invaliditetom je inicijativa koja je trajala 18 meseci, a koja je ostvarila pozitivne promene u izbornim pravilima, stimulisala političko učešće OSI, doprinela promenama u zakonima i politikama na nacionalnom nivou, i podržala saradnju između lokalnih samouprava i organizacija osoba sa invaliditetom.

Na Konferenciji je bilo preko 80 učesnika iz najviših institucija države, lokalne samouprave i predstavnika OOSI. Fotografije se mogu naći u Galeriji sajta. 

 

No comments