Studijska poseta

213 Views

Studijska poseta Parlamentu Velike Britanije 

U okviru projekta Jačanje političkog učešća OSI u Srbiji, kojeg sprovodi Centar za samostalni život OSI Srbije u partnerstvu sa Nacionalnom organizacijom OSI i uz finansijsku podršku USAIDa, organizovana je studijsku posetu Parlamentu VB. 

Cilj posete je bio razmena iskustva sa predstavnicima Parlamenta VB, Izbornom komisijom, organizacijom Disability Rights UK, organizacijama OSI iz Islingtona i Centrom za socijalnu podršku Čelzija, Kensingtona i Vestministera. 

Delegaciju Srbije su činili Dubravka Filipovski, poslanica Skupštine Srbije, Maja Pejčić, RIK, Tijana Milošević iz kancelarija Poverenice za zaštitu ravnopravnosti i članice projektnog tima Gordana Rajkov, Mimica Živadinović, Sanja Nikolin, Ivanka Jovanović i Sofija Mandić. 

U Parlamentu UK smo se sreli sa baronesom Šilom Holins iz Doma lordova, Lizom Kameron, poslanicom Donjeg doma, koje su zadužene za pitanja invalidnosti i Karen Lamli, poslanicom zaduženom posebno za parlamentarnu grupu za Srbiju. 

Naša delegacija je našla dosta zajedničkih tačaka sa domaćinima i što je još važnije saznali dosta o daljoj mogućnosti unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u političkom procesu, pre svega punom učešću u izbornom procesu. 

No comments