Lakse do ostvarivanja prava

141 Views

Centar za samostalan život osoba sa invaliditetom Srbije u partnerstvu sa kancelarijom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti građana sprovodi seriju tribina na temu Lakše do ostvarivanja prava, u okviru istoimenog projekta koji finansira Ministarstvo rada i socijalne politike. 

Tribina će se održati u Beogradu, 13. decembra 2011, u vremenu od 13 do 16 časova, u Sali SUDNICA na Pravnom fakultetu, Bulevar kralja Aleksandra 67. 

Skupu ce se obratiti gdja Nevena  Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti gradjana Koordinatorka projekta Mimica Živadinović i domaćin sa Pravnog fakulteta profesor Branko Rakić. 

Ovo je jos jedan doprinos osnaživanju osoba sa invaliditetom i njihovih organizacija da prepoznaju slučajeve diskriminacije i steknu znanja kako da koriste različite mehanizme i organe radi ostvarenja prava i zaštite od diskriminacije koji i dalje nisu na odgovarajućem nivou. Na ovaj način širimo znanje o ulozi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Ombudsmana, samostalnih državnih organa, nadležnih da postupaju u slučajevima diskriminacije i povrede prava osoba sa invaliditetom.

No comments