Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom

129 Views

Austrija: Nacionalni savet Austrije zajedno sa organizacijom Svetlost sveta će 2. decembra organizovati okupljanje ispred Parlamenta sa temom Inkluzija osoba sa invaliditetom u razvojnim promenama.
Panel diskusija pod nazivom “Razvojne promene – jesu li sve inkluzivne?” okupiće eksperte inkluzije iz zemalja u razvoju, članove Parlamenta, delegaciju Evropske Komisije u Austriji, organizacije civilnog društva, medije I vladine predstavnike.

Kanada: U Pil regionu, Ontario, održaće se “poslovni doručak/simpozijum” kako bi se poslovnoj zajednici dali alati I informacije da bi ubuduće pomogli primenu inkluzivnih i jednakih usluga za sve korisnike. Lokalni vladini zvaničnici će govoriti o zakonodavstvu i zahtevima, predstavnici korporativnog sektora će dati uvid u to kako biznis prilagoditi osobama sa invaliditetom www.peelregion.ca

Indija: U disktriktu Čuračandpur, države Maipur, vladini zvaničnici će trening program senzibilizacije za činovnike I organizacija koje obezbeđuju servise na lokalnom nivou na temu zakonodavstva, shema I programa za osobe sa invaliditetom  www.communityinitiate.org.

Novi Zeland: Gradski savet Velingtona u partnerstvu sa Savetodavnom grupom za pristupačnost najavljuje Nacrt plana pristupačnosti 2011-2012. Savet će takođe sprovesti niz aktivnosti kako bi se podstakla šira javnost da se uključi u procese konsultacija i angažovanja u obezbeđivanje pristupačnosti  www.wellington.govt.nz.

Velika Britanija: Organizacija The Cottsway Housing iz Oksfordšajra će održati  ‘Savetodavni dan’. Pružaoci usluga na lokalnom i nacionalnom nivou će odgovarati na pitanja osoba sa invaliditetom i njihovih pratilaca, pomoćnika, asistenata.  Organizovaće se besplatna masaža glave i stopala, manikir i pedikir, vežbe u fotelji, osveženja i mnogo toga još. Lokalne prodavnice će sa osobama sa invaliditetom razgovarati o mogućnostima njihovog zajedničkog rada.

SAD: Brojne organizacija za decu  će  u Los Andjelesu promovisati bicikl koji će moći da koriste deca sa invaliditetom.  Organizacija Variety Tents će takođe koordinirati obezbeđivanjem pristupačnosti za decu sa invaliditetom širom zemlje  www.usvariety.org.

No comments