Korak po korak do projekta

189 Views

Proteklog vikenda u Arilju je za predstavnike organizacija osoba sa invaliditetom održan seminar sa temom“Pisanje predloga projekta”. Seminar je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Koraci na putu razvoja“ koji realizuju Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga u partnerstvu sa Udruženjem distrofičara Moravičkog okruga uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalne politike RS – Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom. 

Na dvodnevnoj edukaciji prisustvovalo je dvadeset aktivista udruženja osoba sa invaliditetom iz Užica, Čajetine, Prijepolja, Arilja, Kosjerića, Ivanjice i Čačka. Takođe, učesnici seminara bili su i zaposleni u Dnevnim boravcima za decu i omladinu sa invaliditetom iz Užica i Čajetine.Većini učesnika ovo je bio prvi put da budu na seminaru i da se susretnu sa ovom temom, neki su utvrdili svoje znanje, ali po rečima svih jedno veliko i lepo iskustvo i prilika za uspostavljanjem saradnje, partnerstva uzmeđu organizacija za neke buduće aktivnosti, projekte.  

Ovaj seminar bio je jedan u nizu koji će biti realizovani u narednom periodu sa ciljem osnaživanje i jačanje kapaciteta organizacija osoba sa invaliditetom u oba okruga.

No comments