Koalicije organizacija civilnog društva: Poziv na okrugli sto

119 Views

 Koalicija organizacija civilnog društva i program ZA SMANJENJE SIROMAŠTVA – CIVILNO DRUŠTVO I ODGOVORNA VLADA pozivaju sve zainteresovane na javni okrugli sto i prezentaciju rezultata do kojih je Koalicija došla kroz dvogodišnje analize izvršenja budžeta za 2008. i 2009. godinu u oblastima značajnim za sedam grupa mapiranih kao najizloženije siromaštvu od strane Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije.

Okrugli sto je zakazan za 17. maj 2011. godine u 12h u Konferencijskoj sali Narodne banke. Programom, u partnerstvu sa 7 organizacija civilnog drustva – bivšim kontakt organizacijama civilnog društva iz programa Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva – upravlja Institut za održive zajednice (Institute for Sustainable Communities), zahvaljujući sredstvima Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Cilj ovog okupljanja jeste i razmena mišljenja sa predstavnicima/cama drugih organizacija civilnog drustva, medija, eksperata i predstavnika /ca institucija na teme od značaja za naše najsiromašnije sugrađane i sugrađanke, a u okvirima budžetske politike i novog Zakona o socijalnoj zaštiti.Neka od specifičnih interesovanja Koalicije o kojima će posebno biti reči na okruglom stolu su i:

·         Adekvatnost socijalnih davanja za decu – dečiji dodatak

·         Rodno osetljivo budžetiranje

·         Cena nasilja nad ženama

·         Socijalno preduzetništvo

·         Personalni asistenti kao podrška za samostalni život

·         Zapošljavanje marginalizovanih grupa

No comments