Izložba “Neverovatne price neprimetnih života” stiže u Užice

219 Views

Osma stanica izložbe fotografija i dokumentarnog filma na temu invaliditeta na putu kroz gradove Srbije je grad Užice. Izložba Marija Boce “Neverovatne price neprimetnih života”, osmišljena u okviru nedelje inicijativa posvecenih invaliditetu i socijalnoj inkluziji.

Ova prelepa izložba je u sedam gradova u Srbiji osvojila veliku pažnju publike tako što je na neverovatan nacin jezikom fotografije ispricala neverovatne živote, vrlo cesto neprimetnih, osoba sa invaliditetom u Srbiji.  Izložbu ce propratiti projekcija istoimenog dokumentarnog filma Emanuelea Cikonija i Jelene Rosic, a bice izvedena i naša pozorišna predstava “San letnje noci”, ciji su akteri mladi sa invaliditetom iz Udruženja invalida cerebralne i decije paralize Užice, Udruženje distroficara Zlatioborskog okruga Užice i vršnjacka grupa iz Udruženja gradjana „Scena“.  

Otvaranje dešavanja održace se 27. januara, u 18.00h, u galeriji Narodnog pozorišta u Užicu, dok je pocetak predstave “San letnje noci” predviñen za 19.00h. Izložba fotografija bice otvorena do 3. februara, svakog dana od 12.00 do 17.00h (osim u nedelju, 31. januara).  

Projekat “Neverovatne price neprimetnih života” nastao je na inicijativu Ministarstva spoljnih poslova Italije -Italijanske kooperacije za razvoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike Srbije.

No comments