Sajt, baza podataka za osobe sa invaliditetom.

109 Views

Povodom zavšetka projekta koji je realizovalo Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga održana je prezentacija realizovanih aktivnosti na kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i organizacija osoba sa invaliditetom koji su bili i saradnici na projektu.

Tokom druge polovine prošle godine Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga realizovalo je projekat „Putevi integracije“ uz finsijsku podršku grada Užica u okviru Reforme socijalne politike za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i partnersku saradnju Centra za socijalni rad i Udruženja invalida cerebralne i decje paralize Užice.

Projekat je realizovan u četiri programa čija je d irektna ciljna grupa bile postojeće Organizacije osoba sa invaliditetom, same osobe sa invaliditetom, institucije i ustanove koje su po prirodi delatnosti upućene i bave se direktnim korisnicima kao i medij i.

Realizacijom programa Info Centra za osobe sa invaliditetom, stvaranjem jedinstvene baze podataka osoba sa invaliditetom, postavljanjem objedinjenog sajta i edukativnih programa osnovni cilj projekta bio je da se uspostave razni oblici međusobne i međusektorske saradnje, podugnu kapaciteti Organizacija osoba sa invalditetom i unaprede servisi podrške osoba sa invalditetom pa samim tim i poboljša položaj svih direktnih korisnika po čijem mišljenju ovaj cilj je i ostvaren.

A prepoznavši potrebe za programom Info Centar OSI i na osnovu ostvarenih rezultata ovaj deo projekta postigao je održivost i od ove godine finansiraće se iz budžeta grada Užica.

flajer „Putevi integracije“

Tijana Petrović

PR Udruženja distrofičara
Zlatiborskog okruga
rcosiue@gmail.com
tel: 031/500-122
mob: 064/639-86-81

www.osi-uzice.rs

No comments