Bela kuca pokrenula novi websajt i invalidnost je važno pitanje koje se nalazi u zaglavlju ovog sajta

103 Views

Barack Obama i Joe Biden su napravili sveobuhvatan plan i raspored i njega uključili osobe sa invaliditetom radi izjednačavanja mogućnosti svih Amerikanaca.

U skladu sa reformisanjem američke globalne liderske pozicije i u ovom pitanju, postajući potpisnica, a potom i ratifikujući Konvenciju UN o pravima osoba sa invaliditetom, američki plan se sastoji od četiri dela – dizajniran da omogući doživotnu podršku i resurse Amerikancima sa invaliditetom.

Ti koraci su:

Prvo, obezbediti Amerikancima sa invaliditetom obrazovne mogućnosti koje su im potrebne da bi ostvarili uspeh.

Drugo, zaustaviti diskriminaciju i promovisati jednake mogućnosti restauracijom Akta o Amerikancima sa invaliditetom, povećanjem fondova za osnaživanje, podrškom Aktu o antidiskriminaciji genetskih informacija, obezbedjivanjem dostupne zdravstvene brige za sve i unapredjenjem brige o mentalnom zdravlju.

Treće, povećati ratu zaposlenosti radnika sa invaliditetom efikasnim regulativama koje će postaviti federalna vlada i njeni ugovarači da bi se zaposlile osobe sa invaliditetom.

Četvrto,  podržati samostalan život u lokalnoj zajednici Amerikanaca sa invaliditetom stavljanjem na snagu Akta o slobodnom izboru, koji će omogućiti izbor života u lokalnoj zajednici umesto u domovima za stare ili sličnim institucijama, stvarajući na taj način dobrovoljan, budžetski neutralan nacionalni osiguravajući program pomoći odraslima da bi ostali samostalni u svojim zajednicama.

Predsednik Obama i potpredsednik Biden su se obavezali na podršku udruženju Amerikanci sa oštećenjima autističnog spektra (ASD), njihovim porodicama i njihovim zajednicama.

http://www.whitehouse.gov/agenda/disabilities/

No comments