Parking mesta za OSI.

86 Views

Ovo o čemu želim da Vam pišem događalo se i ranije, ali sa manje bezobrazluka.

Na ime radi se o obeleženim parking mestima za OSI. Skoro da nema dana kada nije po neko vozilo bez adekvatnih nalepnica ili bez ikakvih nalepnica parkirano na parking mesta obeležena za invalide. Od 29.09.2008. god. pa do današnjeg dana tj. 07.10.2008. godine na parkingu u ul. Nikole Pašića ispred TC „Kalča” na obeležena mesta za invalide ujutru od 8 časova pa do15 časova svakodnevno je bio parkiran auto bela ASTRA NI-112-545 i crna OPEL VECTRA NI 163-820 u nešto kraćem vremenskom periodu, dok je mesecima tj. svakodnevno parkiran auto sa starim ne važećim nalepnicama NI-102-255.

Punih 9 dana pokušavam da nađem nadležnu službu koja bi uklonila po meni nepravilno parkirana auta i nisam uspela. Pozivala sam saobraćajnu policiju, komunalnu inspekciju i parking servis i od svih sam dobila odgovor da nisu nadležni tek kada im kažem koji je auto i registarski broj tablica. Onda sam sela i napisala svima njima dopis sa jednim jedinim pitanjem ko je nadležan da vrši kontrolu i da nam omogući bezbedno parkiranje osim što su samo obeležili mesta i stavili znak koji niko ne poštuje.

U saobraćajnoj policiji mi je rečeno da niko ne može zabraniti bilo kome parkiranje na tim mestima, a da ja samo imam prvenstvo za parkiranje (ukoliko dođem pre njih i ugrabim parking mesto).

U parking servisu mi je rečeno da oni nemaju ništa sa tim obeleženim mestima, nemaju prava da vrše bilo kakvu kontrolu niti da naplaćuju parking osobama koje nemaju obeležen auto.

U komunalnoj inspekciji su mi rekli da oni nisu nadležni da intervenišu za auta koja se nalaze na parkingu, oni mogu da uklone auto samo ako je van parkinga.

I tako sam ja juče 06.10.2008. god. sedela dva ipo sata u auto i čekala da neko od trojice vlasnika nepravilno parkiranih auta dođu i pomere svoj auto, ili da dođe saobraćajac, jer mi je rečeno u telefonskom razgovoru da sačekam saobraćajca, iz parking servisa mi je rečeno da sačekam pauka, a iz komunalne inspekcije su rekli da sačekam da vide šta mogu da učine.

I naravno da se ništa od toga nije desilo i posle dva ipo sata, slušanja truba i psovki, sam odustala od čekanja. Naravno auto sam nepravilno parkirala sa porukom zalepljenom na šoferšajbni: kada mi oslobode mesto za parkiranje da me pozovu na broj 063/104……,jer nisam mogla da se pomirim sa tim da je obeleženo mesto za invalide dostupno svima pa ko prvi stigne. Ono što je najlepše je da posle tri sata kada sam izašla iz kancelarije auto je bio tamo gde sam ga ostavila po prvi put bez čestitke za kaznu (inače ih redovno dobijam ako sam parkirana van obeleženog mesta za invalide i redovno mi ih u parking servisu storniraju).

Zaboravih da vam kažem da su 4 invalidske organizacije dobile od Uprave za imovinu grada Niš poslovni prostor u TPC „Kalča” i da te organizacije isključivo vode OSI, a da imamo samo 3 obeležena parking mesta ispred pomenutog centra.

EPILOG cele priče je da je lokalna samouprava uradila veliku stvar za OSI. Dala im je oko 50 parking mesta bez mogućnošću korišćenja tih mesta. Svi srećni, svi zadovoljni, nešto se ipak radi na poboljšanju uslova života OSI. Pa šta više hoćemo? Kako nas nije sramota hoćemo obeležena parking mesta pa i da se tu još i parkiramo. E pa to ne može. Što je mnogo mnogo je. Pa zar nije dovoljno što su samo obeležena? A ko je nadležan i da li će OSI koristiti parking mesta u sledećoj priči.

Znam da nisam usamljena u ovim pričama, možda sam jedna od najupornijih i možda jedina vodim borbu sa vetrenjačama.

Katica Ranđelović

Predsednica Podružnice Centra iz Niša

No comments