Dobra praksa/Loša praksa

215 Views

Kopenhagen

Danska IT kompanija zapošljava osobe sa autizmom, jer veruju da oni mnogo bolje i preciznije rade odredjene poslove, iako u nekim drugim oblastima možda ne postižu tako dobre rezultate, kažu u kompaniji. Da bi saznao u čemu leži  snaga novih zaposlenih, šef je prvo zamolio kandidate da ispune zadatak sa Lego kockama.

Beč

Rajfajzen banka u Beču je prva banka u Austriji koja je postavila setove slušnih komandi u četvrtini svojih kancelarija. Ovo je efikasna pomoć osobama sa oštećenjem sluha. “Želeli smo da pružimo najbolju uslugu svojim klijentima i morali smo da počnemo da radimo da ispunimo sve potrebe za tim”,  rekao je direktor Georg Kraft-Kinz.

Rotenman

U austrijskom gradu Rotenmanu, vlasnik jedne radnje je postavio rampu ispred jedine prodavnice hrane u gradu.  On je prethodno tražio dozvolu od lokalnih vlasti ali mu nisu dozvolili pod izgovorom da se rampa ne uklapa u gradsku sredinu. Vlasnik radnje je ranije sam pomagao starima i osobama sa invaliditetom da se popnu uz stepenice radnje i na kraju je odlučio da napravi rampu. Sada je dobio obaveštenje da je rampa postavljeno bespravno i da je ukloni. Vlasnik je izjavio da će se boriti da se rampa ne ukloni.

No comments