Program „Kontakt organizacije civilnog društva”

129 Views

U okviru programa Kontakt organizacije civilnog društva, Grupa 484 organizuje okrugli sto pod nazivom „Održivi razvoj i ranjive socijalne grupe” koji će biti održan u četvrtak, 6. decembra 2007.u Beogradu.

Ciljevi okruglog stola jesu:(1) prezentacija Strategije održivog razvoja Republike Srbije;(2) diskusija o mestu i značaju koje su ranjive socijalne grupe (uključujući izbegla i raseljena lica, žene, osobe sa invaliditetom, mlade, decu, Rome/kinje i stare) dobile u Strategiji; i(3) ispitivanje mogućnosti da se Strategija održivog razvoja, u pogledu poklanjanja posebne pažnje ranjivim socijalnim grupama, dogradi i poboljša.

Izradu Strategije održivog razvoja Republike Srbije sprovodi Kabinet potpredsednika Vlade uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (Sida), sa ciljem da Strategija održivog razvoja stvori okvir za razvoj Srbije do 2017. godine. Srbija će usvajanjem ove Strategije dobiti jasan odgovor kako uskladiti ekonomski razvoj, socijalna pitanja i pitanja zaštite životne sredine.

Okruglom stolu će prisustvovati stručni tim koji je radio na izradi Strategije održivog razvoja, i koji će biti u prilici odgovarati na sva pitanja učesnika u vezi sa Strategijom i učestvovati u svim tematskim raspravama koje će tokom okruglog stola biti vođene.

Za kontakt organizaciju koja u ovom projektu zastupa osobe sa invaliditetom (Centar za samostalni život invalida Srbije) okruglom stolu ce prisustvovati: Borivoje Ljubinković i Ivana Janićijević, Centar za samostalni život invalida Srbije,  Dimitrije Gligorijević, podružnica Centra iz Jagodine, Katica Randjelović, podružnica Centra iz Niša, Julijana Čatalinac, podružnica Centra iz Sombora, Vesna Bogdanović, organizacija CRID iz Beogradam, Mihajlo Pajević, Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije iz Beograda i Tihomir Nikolic, Udruženje slepih Beograd.

No comments