Nacionalna organizacija OSI obeležava 3. decembar

128 Views

Povodom 3. decembra, Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije organizuje Okrugli sto koji ce u utorak, 4. decembra u sali SO Novi Beograd (u prizemlju), sa pocetkom u 13 casova. Tema okruglog stola je „Predstavljanje izvestaja o polozaju OSI u Srbiji – analiza stanja i preporuke“, koji je uradjen u okviru projekta CARDS Evropske Komisije, a koji je Evropski forum za prava OSI (EDF) realizovao u saradnji sa organizacijama OSI u Srbiji.

 Svrha izvestaja jeste da pruzi analizu pravne regulative za oblast invalidnosti kao i da ukaze u kojoj meri su propisi i praksa u skladu sa odredbama Medjunarodne Konvencije o pravima OSI. Izvestaj takodje sadrzi i preporuke za usvajanje novih i izmenu i dopunu postojecih propisa. 

Cilj okruglog stola je da se strucna javnost kao i sve zainteresovane strane blize upoznaju sa rezultatima ovog istrazivanja, narocito u oblasti  obrazovanja, zaposljavanja i soijalne zastite i da se nakon predstavljana nekih od primera dobre prakse iz ovih oblasti, cuju i misljenja predstavnika resornih ministarstava u pogledu buducih aktivnosti i mera koje ce preduzimati. 

U diskusiji ce pored strucnjaka iz drzavnih institucija ucestvovti i predstavnici domacih i medjunarodnih nevladinih organizacija, odnosno predstavnici svih organizacija OSI koje su ucestvovale  u izradi izvestaja. 

No comments