Konvencija u Paraćinu

 

Dragi prijatelji i saradnici,

U oporavku od prehlade i gripa (sto bi rekao moj kolega Damjan) evo sam imala i „vatreno krstenje“ u novom izazovu u kome sam se nasla – tj. prici o parlamentarnim izborima. Naime u proslu subotu, 9. decembra sam ucestvovala na jednoj od izbornih konvencija stranke G17 plus u Paracinu. U pripremama za taj dogadjaj plan je bio da se ja samo sa ostalim kandidatkinjama i kandidatima G17 plus, nadjem na svecanoj bini, sa koje se inace govornici obracaju okupljenim gradjanima. Ja sam se saglasila pod uslovom da imam pristup bini, tj. da za tu priliku pored uobicajenih stepenica postoji i rampa. Tako me je u Sportskoj hali u Paracinu sacekala dugacka rampa do bine uradjena po solidnim standardima, a bogami bila je i dekor za sve ostale okupljene gradjane.

Za mene je bio prilicno uzbudljiv osecaj da, kako je protokol predvidjao, prva prodjem tom rampom i izadjem na binu, a za mnom i sve ostale kandidatkinje i kandidati, njih oko stotinak, jer niko vise nije koristio postojece stepenice! Tako je ovo za okupljene brojne gradjane Paracina i okoline bio praktican prikaz „dizajna za sve“!

Znam da ce se nekima mozda uciniti da ovo bas i nije neka atrakcija (bila je i rampa na prijemu u UNDP takodje prosle nedelje), ali meni se pak ucinilo kao lep primer kako se moze raditi na podizanju svesti o OSI i jednakim mogucnostima bez obzira da li to jos ima i neku drugu interesnu dimenziju.

Eto zelela sam da to svoje prvo iskustvo podelim sa svima vama uz par fotografija kao malu ilustraciju cele price.

Srdacno vas pozdravljam,