Gordana Rajkov posetila zgradu Skupštine Srbije

Buduća poslanica G17 PLUS u Skupštini Srbije i koordinatorka Centra za samostalan život invalida Gordana Rajkov posetila je danas zgradu Skupštine Srbije i ocenila da je kao relativno pristupačnu za osobe sa invaliditetom. Ona je rekla da je dobro što zaposleni u Skupštini i Sekretarijat Skupštine imaju očigledno razumevanje i dobru volju da rade na tome da joj kao budućem poslaniku olakšaju korišćenje skupštinskih prostorija, jer su neke od njih – toaleti, restoran i pojedine sale za sastanke – neprilagođenje osobama sa invaliditetom.

„Ovo je doprinos trudu invalidskog pokreta koji radi na stvaranju jednakih mogućnosti osoba sa invaliditetom i mislim da je sjajno što je Srbija konačno napravila taj istorijski iskorak i da sam zahvaljujući tome što sam kao nestranačka ličnost i stručnjak u oblasti invalidnosti imala priliku da se nađem na izbornoj listi G17 PLUS“, izjavila je Gordana Rajkov i najavila nastavak posla na podizanju svesti o pitanjima invalidnosti. Ona je istakla , da je dobro da i Srbija kao zemlja ulazi u red zemalja koje pružaju mogućnosti osobama sa invaliditetom.

„Mislim da je važno da kažem da će srpski parlament pokazati primerom kako se zapravo poštuju zakoni i propisi koji se u ovoj zemlji donose. Prošle godine je donet Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom koji predviđa adaptaciju životne sredine i mislim da je sjano da najviša institucija u zemlji pravim primerom pokaže kako ti zakoni treba da funkcionišu u praksi“, zaključila je buduća poslanica G17 PLUS u Skupštini Srbije Gordana Rajkov.