Značenje amblema: talasi promene, integracija i širenje kapaciteta

LIMUN ŽUTA: centralni deo amblema, simbolizuje delovanje, dijalektiku teorije i prakse
ZELENA: predstavlja nov i pozitivan početak, svež, ohrabrujući, koji stalno vuče napred
PLAVA: predstavlja globalni domet, širom sveta

Amblem predstavlja duh 7. Svetske skupštine Svetske organizacije osoba sa invaliditetom u Koreji 2007, u skladu sa novim mogućnostima koje je kreirala Konvencija UN o pravima osoba sa invaliditetom i novim talasom promena u životima osoba sa invaliditetom. Dinamična šara vodenih talasa koji se šire, kao kad se kamen baci u vodu predstavljaju široku i globalnu kampanju dostignuća a integrativni krugovi predstavljaju mesto gde se u jedinstvu okupljaju osobe sa invaliditetom i prijatelji širom sveta. Na kraju, lebdeće seme maslačka simbolizuje dalekosežni i široki značaj ove 7. Svetske skupštine.

Čestitka predsedavajuće Svetske organizacije OSI

Pre više od dvadeset i pet godina, na našoj 1. Svetskoj skupštini u Singapuru, članovi Svetske organizacije OSI su skrenuli pažnju javnosti na ljudska prava osoba sa invaliditetom. U Singapuru smo preduzeli prve korake na putu ka kranjem cilju: jednakost, inkluzija i puno uživanje ljudski prava.

Nedavno usvojena Konvencija UN o pravima OSI predstavlja osnovni korak na dugom putu ka jednakosti I treba da budemo ponosni na to postignuće! Naš zadatak sada je da tekst ovog dokumenta pretvorimo u realnost za oko 650 miliona OSI širom sveta.

Ova 7. Skupština će nam dati mogućnost velike pobede Konvencije. Tema koju su izabrali domaćini iz Koreje, “Naša prava i naša Konvencija za sve” je izuzetna. Svi sastanci će biti zaista prvo globalno okupljanje OSI nakon usvajanja Konvencije UN 2006. Ova Skupština će takodje biti šansa da se duboko promisle i pažljivo isplaniraju sledeći koraci na putu ka našim ciljevima punog uživanja ljudskih prava.

Dodjite, slavite sa nama i pomozite nam u kreiranju kursa za sledeći deo puta ka ostvarivanju ljudskih prava OSI. Vidimo se u Koreji!

 

 

  Venus M. Ilagan .
Chairperson, DPI
 

Raspored rada

Prvi dan

UN Konvencija-Član 6 – Žene sa invaliditetom
UN Konvencija-29 & 30 – Učešće
UN Konvencija-33 & 34 – Primena i monitoring
UN Konvencija-19 – Samostalan život
UN Konvencija-7 – Deca i mladi sa invaliditetom
UN Konvencija-32 – Medjunarodna saradnja
UN Konvencija-5 – Jednakost & nediskriminacija

Drugi dan

UN Konvencija-6 – Žene sa invaliditetom
UN Konvencija-10 – Pravo na život
UN Konvencija-8 – Podizanje svesti
UN Konvencija-9 – Pristupačnost & samostalni život
UN Konvencija-27 – Rad & zapošljavanje
UN Konvencija-27 – Rad & zapošljavanje
UN Konvencija-28 – Adekvatni uslovi života